Így tudhatod meg, hogy kültéri-e a fényfüzér
Máj 23
2022
08:44
Máj 23
2022
08:44

Így tudhatod meg, hogy kültéri-e a fényfüzér

A kültéri fényfüzéreknek rengeteg fajtája van, ámde nem mindegyik alkalmas kültéri használatra. Így tudod, meg, hogy használhatod-e kültéren a fényfüzért.

A minőségi kültéri fényfüzérek bátran használhatók a szabadban, viszont a beltéri használatra tervezett fényfüzérek kültérben való használta nagy veszélyt rejt az alkalmazás során.

A modern fényfüzérek alapvetően 2 fő részből állnak. Egy hálózati adapterből és a világító füzérből. Ezek funkciójuk, kialakításuk, formájuk szerint különbözhetnek. Lehetnek jégcsap alakú füzérek, fényfüggönyök, fényhálók stb.

kültéri fényfüzér

Az alapvető különbség a kültéri led fényfüzér és a beltéren használható társaik között az, hogy a kültérre tervezett égősorok hálózati csatlakozása legalább IP44, vagy annál nagyobb vízvédettségi osztályba tartozik, aminek köszönhetően nem okoz gondot a szélsőséges időjárás sem.

A másik nagy különbség, hogy a maga a fényfüzér is időjrás álló anyagokból, illetve dupla szigeteléssel rendelkezik, valamint a led izzók is vízvédettek. Ezen tulajdonságok teszik a fényfüzéreket kültéren használhatóvá.

kültéri fényfüzér

Jó de hogyan tudjuk meg, hogy a megvásárolt fényfüzér alkalmas-e kültéri használatra?

  • Az adapteren fel kell, hogy legyen tüntetve az IP44 jelzés
  • Elemes fényfüzér esetén az elemtartón fel van-e tüntetve, hogy a fényfüzér vízvédettsége legalább IP44
  • A termék csomagolásán, illetve használati utasításában is benne van, hogy a fényfüzér alkalmas e kültéri használatra.

Amennyiben ezek nincsenek feltüntetve, akkor a fényfüzért ne használjuk kültéren, mert életveszélyes, akár halálos sérüléseket okozhat.

Tippünk az, hogy kizárólag ismert gyártók által forgalmazott megbízható fényfüzéreket használj! A Deconline.hu kültéri fényfüzér kínálatában kizárólag minőségi és megbízható karácsonyi világításokat találsz. Kerüld az olcsónak tűnő, piaci, utcai árusoknál kapható silány minőségű díszvilágítást, mert valószínűleg rövid lesz az örömöd.

Kültéri fényfüzér rendelés online