Fejtörést okoz a kertszépítés? Nézz ötleteket!
Máj 24
2022
08:44
Máj 24
2022
08:44

Fejtörést okoz a kertszépítés? Nézz ötleteket!

Szeretnéd, hogy szép legyen a kerted, de nem tudod hogyan kezdj neki a munkálatoknak? Számos inspirációt találhaszt, amik segítenek. Nem kell rögtön monumentális munkákban gondolkozni, néhány praktikus fogással szuper eredményeket tudsz elérni.

A neten barangolva csodálatos kerteket láthatunk és megfordul a fejünkben, hogy milyen jó is lenne, ha nekünk is hasonlóan szép kertünk lehetne. A kert berendezéséhez és díszítéshez számos kerti dekoráció ötleteket találhatsz a Deconline.hu blogján is, melyek segítségével könnyedén, pénztárcabarát módon tudsz látványos változást vinni a kert kinézetében.

Ne dőlj be a beállított kerti képeknek.

Számtalanszor találsz a képen művészi, beállított kerti ötletekről fotókat, melyeket profi dekoratőrök és fotósok készítettek. Ezek a képek idilli kerteket és kertberendezéseket sugallnak, viszont jó ha tisztában vagy vele, hogy ezek beállított, előre komponált fotók, amik sokszor elrugaszkodnak a valóságtól és a valóságban, valamit a mindennapi élet során teljesen használhatatlan ötletek. Gondolj csak bele, ha látsz egy csodás teraszt ami le van burkolva egy szép járólappal, ami fénylik és patyolat tiszta. A való életben ez szinte teljesen kivitelezhetetlen, mert az első rálépésnél már meglátszik a lábnyomod, még akkor is ha mezítláb mész át rajta. Nem beszélve egy kiadós esőről, falevelekről stb. amik folyamatosan potyognak a kertben.

Kerti ötetek- virág

Kezd el a kert átalakítás egyszerű lépésekkel

Sokszor elég néhány virágot, vagy új kaspót is beszerezni ahhoz, hogy teljesen más arculatot kapjon a kert. Az egynyári virágokkal pl. minden évben új megjelenéssel ruházhatod fel a virágoskertet. A meglévő évelőkkel is tudsz játszani, pl a pampafüveket összekötheted, befonhatod, télen akár manót is készíthetsz belőlük egy manósapka és néhány pompom segítségével.

Kerti ötletek - hordóba ültetett virágok

Vedd elő a régi cuccokat!

Egy háztartásban rengeteg használaton kívüli tárgy van, amit sajnálunk kidobni, de már nem használunk. Ezekről elfeledkezünk és csak a padláson, vagy a pincében porosodik. Ha van otthon egy régi hordó, vagy italos üveg, azokat lefestheted és szuper virágtartó állványt, készíthetsz belőlük

Ültesd a virágokat fura tárgyakba!

Van otthon egy nyikorgó rozsdás talcsicska? Ültesd tele virággal és tegyél bele néhány kerti díszt! Szuper vintage stílusú dekorációt kaphatsz. Egy régi fém locsolókanna is szuper otthona lehet a virágaidnak. Erre a célra használhatsz akár egy régi zöldségesládát is.

Kerti ötletek - biciklibe ültetett virágok

Ne dobd ki a régi biciklit, legyen a kerti dekoráció része!

Van otthon egy régi rozsdás bicaj, amit már nem használsz? Fújd le élénk színű festékkel és a kosarába, csomagtrtójába szintén elhelyezheted kedvenc növényeid. Remek és ráadásul trendi kerti dekorációt kapsz.

Máj 17
Kültéri világítás ötletek 2022-ben
Máj 17

Ötletek kültéri világításhoz.  5 módja annak, hogy sötétedés után hangulatos fényeket varázsolj a kertedbe!

Ezek a kerti világítási ötletek arra ösztönöznek, hogy stílusosan világítsd meg a kültéri helyeke, a hangulatot javító lágy fényű lámpáktól a praktikus megoldásokig.

 

Máj 23
A kerti figurák sokoldalúan használhatók
Máj 23

Nem is gondonád hányféleképpen tudod feldíszíteni a kertet a kültéri figurák segítségével. Az ízléses kerti dekoráció elengedhetetlen kellékei csak akkor hatásosak, ha nem össze-vissza rakod őket. Az igényesen elhelyezett kerti díszek meghálálják a bele fektetett pénz, energiát és felejthetetlen pillanatokkal örvendeztetik meg a kert rajongóit.